Sisältölaatikko

Teksti tai HTML-koodi

Sisältölaatikko

Teksti tai HTML-koodi

Sisältölaatikko

Teksti tai HTML-koodi

Yhteystiedot

Lisää yhteystietosi tähän klikkaamalla salamaikonia, joka ilmestyy tuodessasi hiiren tämän tekstin päälle

KIRJATILAUKSET

Tilaukset voi tehdä puhelimitse: 0400 906663; kirjeitse: Markku Tanttu, Tukkutorinkuja 6 A 50, 00580 Helsinki; sähköpostilla: markku.tanttu@gmail.com.

Yksittäiset kirjat lähetetään Suomessa kirjeinä tai Helposti -paketteina. Useamman kirjan tilaukset postin pisteestä noudettavana pakettina ellei muuta sovita.

POSTIMAKSUT SISÄLTYVÄT HINTOIHIN

100_ETUkansi72.jpg

100 X 100 + 100

Raapaleita ja vinjettejä

Raapale on tasan sadan sanan kertomus. Niitä on kirjassa 100 (lisäksi yksi selitys ja lopuksi bonusteksti). Vinjettejä, pieniä piirroksia on myös 100 (yksi bonuksena). Kertomukset ovat vaihtelevasti leikkisiä, liikuttavia ja absurdeja, joskus samanaikaisesti, lukijan päätelmistä riippuen. Vinjetit noudattavat samaa linjaa.Kirjassa on vaihtelevasti samaa henkeä kuin tekijän aiemmissa kirjoissa Ikiukko — Kuvia pienen noitamiehen elämästä ja Galleria Tellus — Eräänlainen maailmankuva.

 

Koko A5 (210x148 mm), 108 sivua, liimasidottu, 10 euroa

elamaa_mokilla_3_kansi_x-pieni.jpg

ELÄMÄÄ MÖKILLÄ 3

Pakinoita mökkielämästä. Mikko Mökki-Nieminen seikkailee, kuten aiemmissa kokoelmissaElämää mökillä ja Elämää mökillä 2 joita ei enää ole saatavilla. Piirroskuvitus. 2010

A5 (210 x  148 mm), 152 sivua, nidottu, 6 euroa

FAABELEITA

Yhden kuvan tarinoitaFaabeleita-kansiskannaus_2.jpeg

Faabeleissa, eläintarinoissa, kuvattujen eläinten luonteessa on usein jokin inhimillinen piirre, esimerkiksi auttamisen halu, kateus, ylpeys, ahneus, riidanhalu tai haaveellisuus.

Tässä julkaisussa kukin tarina on yhdessä kuvassa, tapahtumia ei kerrota tekstein. Katsoja voi halutessaan kuvitella tarinan ja vaikkapa kirjoittaa sen. 

Kuvien originaalit ovat verrattain isoja, mustavalkoisia hiilellä, hiili-, (mustalla) väri-tai lyijykynällä piirrettyä ja ovat tässä kokosivun kuvina (15 kappaletta, lisäksi kahdeksan aiheeseen sopivia muita eläinkuvia).

A4 (297x210), 40 sivua (+kannet), niitattu vihkonen,12 euroa

Galleria Tellus — eräänlainen maailmankuva                                   Galleria_Tellus_-kansi_72dpi.jpg

Pieni aikuisten kuvakirja esittelee erilaisissa ravintoloissa ja kapakoissa nähtäviä, kuitenkin täysin kuvitteellisia ihmistyyppejä. Lyhyet tekstit antavat joitakin viitteittä piirroksissa esitettyjen henkilöitten taustasta mutta täydellisempi hahmottaminen jää lukijan osaksi. Kokonaisuus pyrkii kumminkin kertomaan jotakin asioista, joitten ympärillä ihmisten maailma pyörii… 2018

Ulkoasultaan ja kooltaan kirjanen muistuttaa aiemmin ilmestynyttä Markku Tantun piirroskirjaa Ikiukko —  Kuvia pienen noitamiehen maailmasta

A 5 (210 x 148),  56 sivua, 50 mustavalkoista piirrosta, nidottu, 10 euroa

ikiukko_pieni2.jpg

KOLMAS PAINOS:

IKIUKKO

Kuvia pienen noitamiehen maailmasta

Ikiukko on piirroskuvakirja eläinrakkaille, pienestä mystiikasta pitäville luonnonystäville, lapsenmielisille aikuisille ja aikuismaisille lapsille. Kirja puhuu hiljaa luonnon puolesta. Kolmas painos 2018.

A5 (148x210), 56 sivua, kuutisenkymmentä mustavalkopiirrosta, nidottu, 10 euroa


JÄÄKELLARIN VIIHDELUKEMISTO 1

JUHLAVIIKKO 

juhlqv.kansi_pngNeljä kertomusta miehistä

Varastopäällikkö Koskinen ihastuu palkkalaskennan Jokiseen. Insinööri viettää viisikymmenvuotisjuhliaan viikon verran. Äitienpäivästä syntyy pelurille ongelma. Järkkö pärjäsi sotaväessä, se leimaa häntä ukkonakin. Rankamies Ronkainen on tämän kolmen novellin ja pienoisromaanin kokoelman voimamies. Tuollaisilla tarinoilla täyttyy ensimmäinen Jääkellarin viihdelukemiston kirja. 2011

A5 (210 x  148 mm), 96 sivua, nidottu, 8 euroa

 

KAUNOKIRJALLISUUTTA EI KUVITETA?

Kirja kertoo kuvitukseen liittyvistä mielipiteistä, kertoo kuvitetuista kirjoista ja kuvittajista,                                                                                                         on tavallaan puheenvuoro entisestään vähentyneen Kaunokirjallisuutta...kansi_72dpi.jpegkuvitetun kaunokirjallisuuden puolesta. Yllättävää kyllä, ei ole kuvitettu. 

A5 (210x148mm), 152 sivua, 16 euroa

UUSI KIRJA

KIRJATÖISSÄ HAUTALAN KANSSA

— Taittaja luontokuvia sommittelemassa

KIRJATOISSA_TAKAkansi_indd_kopio.jpg KIRJATOISSA_Etukansi_kopio.jpg

Luontokuvaaja Hannu Hautala ja graafikko, kirjailija Markku Tanttuovat tehneet yhdessä viisitoista kirjaa. Teokset perustuvat Hautalan kuviin, jossakin määrin niissä on hänen tekstejäänkin. Tanttu on suunnitellut kirjojen ulkoasun, osallistunut kuvatoimittamiseen ja seitsemässä on hänen tekstinsä.

Kirjatöissä Hautalan kanssa kertoo jokaisen kirjan synnystä ja esittelee niitten lähtökohtia, rakentumista, sisältöä ja vastaanottoa. Lisäksi on muun muassa Hautalan lepakkokuvauksista kertoviin, erityisen värikkäisiin ja laajoihin, Tantun mökin  vieraskirjojen merkintöihin perustuva luku. Kolmas luku kertoo mitä jäi tekemättä ja pohtii, mitä muita teitä toteutuneita Hautalan kirjoja Tanttu olisi saattanut osaltaan tehdä. Kirjasta voi päätellä kahden erilaisista lähtökohdista lähteneen miehen sulautumisesta erityislaatuiseksi työpariksi, jonka toimintaa on leimannut reilu kaveruus. 

Koko A4, liimasidottu,100 sivua, 26 euroa

KIRJOITTAMISEN HINKU

kirjoittamisen_hinku_pieni2.jpgMuistelma harrastuksesta ja työstä

Yhden ihmisen kirjoittamisen historia. Se muistuttaa tekijänsä kirjaa Piirtämisen himo (1995, kolmas painos 2004), mutta on yli neljä kertaa laajempi. Piirtämisen himoa on sanottu oppikirjaksi. Sitä ei sellaiseksi, kuten ei Kirjoittamisen hinkuakaan ole tarkoitettu. Kirjoittamisen harrastajalle Kirjoittamisen hinkukin tarjonnee silti ajateltavaa, oivalluksia, jopa opittavaa. 2009

A5 (210 x  148 mm), nidottu, 206 sivua, 8 euroa

KORPPEJA JA ÄIJIÄ                                                                                     

korppeja_ja_a._kansi__019.jpgMaken Äijiä ja Äijiä 2 –kirjasten tapaan tämäkin on mustavalkoista ukkoäijäironiaa. Ukkoilua ja äijäilyä täydentävät kaksi keskustelevaa korppia ja valikoima Markku Tantun sananparsikuvituksia. 2013

105 x 245 mm, nidottu, 56 sivua, 5 euroa

Kuvittanut_rajattu_kansi_pieni_kopio.jpg

KUVITTANUT ERKKI TANTTU

Kertomus elämäntyöstä

Kirjassa esitellään seitsemättä kymmentä Erkki Tantun kuvittamaa kirjaa ja kerrotaan hänen sananparsikuvitustensa kokoelmista. Kuvittajan vaiheitakuvataan piirtävästä pojasta lähtien. Tantun ajatuksia kuvittamisesta valottavat hänen artikkelinsa ja esitelmäkonseptinsa. Kuvitustuotannonlisäksi kirjaan on luetteloitu Tantun muu kirjataide (kirjanpäällykset, sarjakuvakokoelmat ja exlibrikset). Runsaitten kuvitusnäytteitten lisäksi kirjassa on Tantun nuoruudenaikaisia harjoitelmia, muuta kuvitustuotantoa ja valokuvia elämän varrelta.

Kuvittanut Erkki Tanttu on kuudes Markku Tantun toimittama Erkki Tantun tuotantoa laajasti esittelevä kirja.  

Koko A4, sidottu,144 sivua, 12 euroa

 

MARJASUO_kansi_72dpi._pienijpg

MARJASUON TALVIPARVI

Kirjoittanut ja kuvittanut Markku Tanttu

Uusi, laajennettu painos (2019) Suomen Luonnonsuojelun Tuen vuonna 1985 julkaisemasta kuvavihkosesta.

Vanhan korpin päässä kävi älynväläys. Se kutsui sukulaislintuja kokoukseen,  jossa kertoi ennakkoluulottomista ajatuksistaan. Marjasuon Talviparvi on kuvaus tuosta tapahtumasta ja sen seurauksesta; kuvitettu eläinsatu lapsille ja aikuisille, tarua ja totta varislinnuista, pohdintaa erilaisuuden hyväksymisestä.

A4, stiftattu, 20 sivua + kannet, väripiirroskuvitus, 5 euroa

UUTUUS:

MITÄ TEIN?

Mita_tein_skannattu_etukansi.jpeg

Poimintoja elämäntyöstä

Kuvaus kirjoittajan ja kuvantekijän 

monipuolisesta tuotannosta. Lapsuudesta ja nuoruudesta kertovan luvun jälkeen kerrotaan lehtityöstä taittajana, kuvittajana ja toimittajana. Kirjatyöstä kirjailijana, kuvittajana ja ulkoasusuunnittelijana kertova luku on erityisen laaja.  Käyttögrafiikan kohdalla esitellään muutama juliste, levynkansi ja lehti-ilmoituksia. Kuvataiteen esimerkit on poimittu pidetyistä näyttelyistä. Lopuksi pohditaan mitä jäi näyttämättä ja tekemättäkin. Kirjassa on myös tuotantoluettelo. Erityisen runsas kuvitus (sisäsivuilla 501 kuvaa, joista pienennöksiä etu- ja takakansissa, lisäksi muita kuvia etu- ja takasisäkansissa 35).

Koko A4 (297x210), 176 sivua, liimasidottu, kartonkikannet, 28 €

JÄÄKELLARIN VIIHDELUKEMISTO 2

PAREMPI TAITEILIJA                                                                                par.tait.kansi035.jpg

Romaani

Taiteilija Tieskanto on elellyt lehtorivaimonsa kanssa rauhallista pikkukaupunkielämää. Kansalaisopiston piirustuskurssille ilmoittautuu pääkaupungista lyseon musiikinopettajaksi tullut nuori nainen. Herran jestas, mitä kaikkea kurssia ohjaavalle Tieskannolle sittemmin tapahtuukaan! Hänen ihmissuhteisiinsa ja työelämäänsä syttyy aivan uskomattomia värejä ja sävyjä. 2012

Koko A5, 210 x 148 mm, liimasidottu, 232 sivua, 5 euroa

                   

PÄÄLLYS: ERKKI TANTTU                                                                                    

 — kirjankansitaidetta seitsemältä vuosikymmeneltä                                                        

paallys-_et_pieni_kansi.jpegKuvaus Uutisia, mielipiteitä -osastossa. 2015

Koko A4, 297 x 210 mm, värikuvitettu, 112 sivua, sidottu (painettu yliveto)

12 euroa 

VIAPORIBLUES

viaporiblues_kansi_pieni2.jpgSuppea asukasnäkökulma Suomenlinnaan

Pakinaluontoista tarinointia linnoitettujen saarten luontokappaleista,ihmisistä (asukkaat, ”turistit”), pullojen ja tölkkien keräystoiminnasta, palveluista, kulkuyhteyksistä, rakennuksista ja musiikkitapahtumista. 2010 (painos loppuu...)

Mustavalkoinen valokuvakuvitus

A5 (210 x  148 mm), nidottu, 96 sivua, 8 euroa  (painos loppuu...)    

    

 

VUOSIKERTOMUS — 365 kuvaaVUOSIKERTOMUS_kans_72dpi343.jpg

Kirja perustuu piirrosprojektiin, jonka aikana (1.3. 2017 – 28. 2. 2018) tekijä piirsi päivittäin vähintään neljä postikortin kokoista kuvaa; niistä yksi onvalittu kirjaan kuvittamaan juuri sitä päivää. Kuvien aiheet vaihtelevat muutamista junassa nopeasti piirretyistä henkilökuvista täysin abstrakteihin värikuviin tai kollaaseihin; kokonaisuus on sangen kirjava. 

Kysymyksessä ei ole piirrospäiväkirja siinä mielessä, että se kuvaisi piirtäjän ympäristöjä, esineitä tai hänen tapaamiaan henkilöitä. Niinpä kukin voinee yrittää kuvitella, mitä piirtäjän mielessä on tiettyinä päivinä liikkunut, tuskin uskottavaan päätelmään kuitenkaan pääsemättä, sen verran moniselitteisiä tai jopa käsittämättömiä kuvat saattavat olla.

Kokoelman pienikokoisista, nopeasti tehdyistä kuvista rakentuu tavallaan eheä, varsin sisältörikas taideteos. 2019

Monivärinen kuvitus, A4 (297 x 210 mm), liimanidottu, 96 sivua, 5 euroa

YÖKUVIA                                                                                           

yokuvia_pieni_2.jpgMarkku Tantun runoja Erkki Tantun nuoruudessaan tekemiin yöaiheisiin akvarelleihin ja myöhempiin satukuvitusluonnoksiin. 2007

15 värikuvaa. A5 (210 x  148 mm), sidottu, 32 sivua, 8 euroa

 

ÄIJIÄ

aijia_kansik.pien2.jpg

Markku "Make" Tantun sarjakuvia. Kysymyksessä ei ole lasten sarjakuva vaan äijäironian kyllästämiä päivälehtistrippien omaisia lyhytsarjoja ("Kuukauden kotimainen" Ilta-Sanomissa elokuussa 2011). 2011

52 mustavalkoista sarjakuvaa, 105 x 245 mm, nidottu, 56 sivua, 5 euroa

ÄIJIÄ 2                                                                                                      aijia_2_kansi095.jpg

Maken (Markku Tanttu) Äijiä 2 sisältää edeltävän Äijiä -kirjasen tapaan mustavalkoista ukkoäijäironiaa. Jotkut kirjasen pahaa tarkoittamista stripeistä saattavat kuitenkin häkellyttää haurassieluista lukijaa. Ei lapsille, mutta ehkä sentään nuorille. Varoitukseksi. 2012

52 mustavalkoista sarjakuvaa, kolme sananparsipiirrosta, 105 x 245 mm, nidottu, 56 sivua, 5 euroa

ÄIJÄT MUSTIKASSA

Maken aiempien sarjakuvakirjasten tapaan tässäkin on mustavalkoista ukkoäijäironiaa. Kaksi äijää näkee, kokee ja pohtii paljon kaikenlaista pitkällä marjareissullaan syvässä metsässä. On muistoja, valoisia hetkiä mutta ehkä yllättävästi (tai arvattavasti) hallitsematon loppu. Metsässä liikkuu myös karhuja, pari mummoa ja muitakin äijiä. Seikkailua tarkkailevat ja ihmisten käyttäytymistä pohdiskelevat samat korpit kuin sarjan edeltävässä Korppeja ja äijiä -osassa. Sisältöä täydentävät pari Markku Tantun kuvittamaa sananpartta ja pieni luontosarjakuva. 2015

105 x 245 mm, 56 sivua, liimanidottu, 5 euroa (Kohta painos loppuu...)

 

AIJAT_SOITTAA_kansi.jpg

ÄIJÄT SOITTAA JAZZIA

Sarja- ja muita kuvia                  

Maken aiempien sarjakuvakirjasten tapaan tässäkin on ukkoäijäironiaa. Nyt äijät soittavat jazzia harjoituskämpässä ja käyvät keikoilla. Sekstetissä on neljässä edeltävässä äijäkirjassa esiintyneitä hahmoja. Värikäs porukka johon sopii yhtä hyvin entinen linnakundi kuin juristikin. Soittokokemuksia muistellaan ja puntaroidaan tauoilla, joskus baaritiskinkin ääressä. Kirjasen lopussa pari kahdessa edellisessä kokoelmassa esiintynyttä korppiakin pohtivat jazzin olemusta.

Maken pääosin yhden ruudun stripit ovat mustavalkoisia, mutta jazzia eri tavoin tulkitsevat Markku Tantun maalaukset, piirrokset ja grafiikka ovat pääosin värillisiä. 2017

Koko 105 x 245 mm, mustavalkosarjoja, myös värikuvia,  56 sivua, liimanidottu, 8 euroa

PDF-KIRJAT

Kauan paperiversioina loppuunmyytyinä olleita, silloin tällöin kysyttyjä kirjoja on nyt sähköisinä PDF-versioina. Kirjat on luettavissa tietokoneella ja tabletilla, kuulemma älypuhelimellakin. Ne eivät ole varsinaisia sähkökirjoja, niitten palstanleveyksiä ei voi muuttaa, ei liioin kirjasinkokoa, mutta näkymän kokoa voi zoomailla ja rajailla. Kirjat lähetetään sähköpostina ja oheistetaan laskulla á 2,40 euroa (sama kuin Kirja Elisan latausmaksu näitten kohdalla oli ennen kuin omakustanteiset sähkökirjat poistettiin sen valikoimasta).

PIIRTAMISEN_HIMO_PDF-kansi.jpg

PIIRTÄMISEN HIMO — Vakavaa pakinaa työstä ja kunnon harrastuksesta 

Paperipainokseta pdf-muotoon muokattu ja lisäluvulla täydennetty painos.

Aiheesta huolimatta kuvittamaton. 101 sivua

MIES JOKA HARRASTAA JAZZIA — Fiktio diggarista, osittainen dokumentti-illustraatio 

Mies_joka..JAZZIA_kansi.jpg

Mustavalkokuvituksin varustetun ensipainoksen yhdellä luvulla ja kuvakoosteella Viaporijazzista laajennettu pdf-pdf-versio; värivalokuvakuvitus. 110 sivua

Eri kustantajien julkaisemia, mahdollisesti saatavilla olevia Markku Tantun tekemiä kirjoja

(pyydettäessä kuvaus teoksesta, hetken tilanne ja hinta, ellei niitä tässä mainita):

Linnan hirmuinen isäntä — Aleksis Kiven Seitsemän veljeksen tarinoita; Markku Tantun toimitus ja kuvitus (SKS), saatavilla, 5 euroa

Telkän siipien soitto (Hannu Hautalan valokuvia; Markku Tantun tekstit; Docendo), saatavilla, 12 euroa

Tukkijätkiä ja mottimiehiä — Metsätyö Erkki Tantun taiteessa (Metsäkustannus), saatavilla, 12 euroa

 

Saatavilla voi olla muitakin tuotantoluettelossa näkyviä, tässä mainitsemattomia, lähes loppuunmyytyjä teoksia.